lauantai 11. heinäkuuta 2015

Mariella 9.7.2015

Mooi!

Olin äidin ja kaverini kanssa Mariellan 6 h päiväristeilyllä Tallinnaan. Jos joku ei vielä ole lukenut juhannus postausta, jossa Gabriellan samanlaiselta risteilyltä vähäsen. Mariella ja Gabriella liikennöivät siis 9.8.2015 asti Helsinki-Tukholma reitin lisäksi myös Helsinki-Tallinna, jolloin voi tehdä lyhyen 6 h risteilyn, tai mennä Tallinnaan maihin ja palata Viking XPRS-laivalla.

Mariella saapumassa Helsinkiin 9.7.2015

Meillä oli auto parkissa laivassa, koska se oli edullisempaa, kun jättää satamaan parkkiin. Suosittelen jos on auton kanssa ja menee tuolle 6 h päiväristeilylle. Auton parkki maksaa 6 € joka ei ole paha, menomatkalla voi tehdä ostoksia vissiin tietyn summan edestä, jolloin ostokset saa suoraan autolle toimitettuna. Itse emme tätä käyttäneet, sillä meillä ei ollut ostettavaa niin paljoa.


Meillä oli etukortti tälle matkalle. Olimme satamassa puoli 9 aikoihin ja autolähtöselvitys aukesi vähän 9 jälkeen.
Koska meillä oli auto parkissa laivassa jouduimme jonkun aikaa odottamaan, että hyllyille ajettavat autot päästettiin ekana.
Minulle Mariellan autokansi oli parilta reittimatkalta ja jouluristeilyltä jo ennestään tuttu. Kaverini oli ensimmäistä kertaa autokannella.
Menimme kannelle katsomaan lähtöä, jonka jälkeen käytiin katsomassa onko ketään tuttuja töissä. Iloisena yllätyksenä näin yhden tärkeimmistä tutuistani. :)

Silja Symphony

Ocean Majesty

Viking XPRS

Seabourn Quest

Seabourn Quest

Lähdön jälkeen menimme Ocean Grill,iin syömään. Jossa ruokalista oli vähän supistunut Helsinki-Tukholma reitiltä, eikä ruokakaan ollut niin hyvää, kuin Helsinki-Tukholma reitillä. Mutta jälkiruoka oli tosi hyvää.

Lohi, joka on Ruotsin risteilyllä paljon parempaa! 

Mun jälkiruoka, tää oli tosi hyvää ! 

Äidin jälkiruoka.

Syömisen jälkeen kävimme moikkaamassa tuttuamme, jonka kanssa tuli juteltua pitkään. Otin saapumiskuulutuksen, jonka jälkeen kävimme autokannelta hakemassa muistikortin kameraani.
Katsottiin saapuminen ja lähdimme käymään autokannella, autokannelta tultua huomasimme, että Tax Free on auki. Kävimme tekemässä ostokset, jotka saimme vietyä vielä autolle.Finlandia

Autokannella. (:Tallinnan satamassa olikin mukavasti laivoja. Joita sitten tuli vähän kuvailtua.

Victoria, Star, Silver Cloud, SPL Princess Anastasia, Costa Luminosa, Aida Diva, Serenade of the Seas ja Brilliance of the Seas

Silver Cloud

Victoria

Star

SPL Princess Anastasia ja Viking XPRS

Costa Luminosa, Aida Diva, Serenade of the Seas ja Brilliance of the Seas

SPL Princess Anastasia

Katsoimme lähdön taas kannella, olimme hetken lähdön jälkeen ulkona ja katselimme millainen sää edessä päin oli. Nauratti, kun katsoi taakse Tallinnaan oli ihan kirkasta ja edessä päin Helsingissä ihan mustat pilvet, kumminkin kun saavuimme Helsinkiin oli sieläkin ihan hieno ilma.

Tallinnan sää

Helsingin sääKierreltiin laivaa ja nautittiin matkasta, mentiin katsomaan Kustaanmiekan ohitus keulaan, jonka jälkeen olikin aika siirtyä autokannelle odottelemaan saapumista. Vaikka en tykkää lähteä laivasta ensimmäisten joukossa, oli nytten pakko auton takia.
Koska automme oli laivan kyljen vieressä parkissa, emme tarvineet ihan ensimmäisenä poistua onneksi. :)
Mariella

Seabourn Quest

Mariella♥

Matka oli tosi ihana ja vaihdetaan äidin kanssa elokuussa oleva Gabriellan samanlainen risteily Mariellalle. (:
Kiitos Viking Linelle ja Mariellan miehistölle ihanasta merimatkasta.

Seuraava matkani onkin Mariellalla vielä tässä kuussa, samanlainen risteily, jolloin olen kahdelle kaverilleni "opas." He tulevat Mariellaan ensimmäistä kertaa.

Mikä on teidän lempilaiva?
Oletteko käyneet/suunnitelleet 6 h päiväristeilyä Mariellalla/Gabriellalla? 

Myös anonyymit pystyy kommentoimaan blogia.

8 kommenttia:

 1. Oon käynyt Mariellalla, Gabriellalla ja grace laivalla. Grace oli tosi hieno laiva.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vähä kiva. :) Munki mielest Grace on hieno, mut Mariellas on sellast tunnelmaa. (:

   Poista
 2. Voisko keskittyä vähän vähemmän retro-Mariellaan ja hiukan enemmän muihin laivoihin? Blogin nimeksi sopisi jo paremmin Maalla, Mariellalla ja Ilmassa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Me matkustetaan aika paljon Mariellalla, mutta teen myös muilta laivoilta silloin tällöin tänne postauksia. Mariella nyt vaan sattuu olemaan mun lempilaiva ja sielä tulee tuttujen takia käytyä eniten. En kumminkaan ole läheskään jokaisesta Mariellan matkasta edes tänne kirjoittanut. :)
   Tänä vuonna on tulossa vielä Superstarilta, Starilta ja Silja Symphonylta ainakin postausta..

   Ei sopisi, koska käymme myös muillakin laivoilla, kun Mariellalla. Mutta kiitos kumminkin ehdotuksesta. :D

   Poista
 3. Ei tarvii lempilaivaa kertookkaa :D koska jostain tietystä syystä taidat tietää ;)
  Mut siis viime kesänä hyödynnettiin äitin kaa et meno Gabriella/Mariella ja paluu XPRS jolloin maissaoloaika oli kuitenkin 4h mikä oli ihan kiva :)
  Huome leirille ja sielt näkee liianki hyvin nää Turun laivat...ja sitte Grace kutsuu 1,5 vkon päästä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo taidan tietää sun lempilaivan. :D
   Jep, me lähetää äitin kans täs kuus viel hotellimatkalle tallinnaa meno Superstaril ja paluu Staril. (:
   Ois voinu mennä Vikingille muuten, mut ei saa pisteit :D

   Hauskaa leirii! (:

   Poista
 4. Kiva postaus ja huippuu että pääsit Mariellaa ! Meki muutes meinattii mennä jollekki viking linen piknik risteilylle turusta mutta ne kaikki paikat oli varattu nii ei päästy, noh säästyinpähä huonolta ololta :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti, jep pitäis tos ens viikol taas lähtee Mariellaa. :D Sit ei vaa oo tärkeimpii tuttui töissä, mut ei voi mitää. Kyl siel aina joku tuttu yleensä on. (:
   Oho onpas ne sit ollu täynnä, ai tuleeks sul huono olo vaik ei keinuis? :/

   Poista

Kommentoithan asiallisesti. Asiattomat kommentit poistetaan.