lauantai 6. helmikuuta 2016

Lanzarote, päivä 3

16.11.2015 Maanantai

Tuliperäinen Etelä, retki!


Heräsimme puoli 7 aikoihin, söimme aamupalan ja lähdimme retkipysäkille bussia odottamaan, joka tulikin aika nopeasti.
Meidän perhe oli yhden toisen perheen kanssa ainoat bussissa, sillä opas ja muut tulivat Puerto Del Carmenista kyytiin.Puerto Del Carmenin jälkeen suuntasimme kameliratsastukselle, tai oikeastihan ne olivat dromedaareja. (puhun tässä niistä kameleina, koska opaskin puhui) Kameliratsastus kesti n. 20 minuuttia. Kun meitä oli pariton määrä ja minä oppaan kanssa suht saman painoinen, niin pääsin oppaan kanssa samaan kameliin ja oli kyllä todella mukavaa! Meille valittiin oppaan kanssa kameli vähän eri paikasta, kuin muille ja olimme jonon viimeisenä. Saatii nauraa oppaan kanssa paljon, mies joka vei meidät kierrokselle oli myöskin tosi hauska, vielä illalla hotellilla jaksoi naurattaa. :D


Kameliratsastuksen jälkeen suuntasimme Timanfayan kansallispuistoon, jossa saimme nähdä kuumuuskokeita ja paikallinen mies antoi hiekkaa, jota sai ottaa käteen ja kokeilla kuinka lämmintä se on.
Yhdessä kuumuuskokeessa laitettiin heinää tulivuoren/ maan lämpöön. Melkein heti heinä syttyi palamaan.
Viimeisessä kokeessa mies kaatoi vettä maahan tehdystä reiästä sisään ja melkein samantien vesi syöksyi höyrynä ulos.


Kuumuuskokeiden jälkeen oli vapaa-aikaa ja kävimme katsomassa valtavaa luonnongrilliä, jossa olikin perunaa ja kanaa valmistumassa.
Kävimme kahvilassa syömässä pientä, jonka jälkeen matkamuistoja ostamaan. Sitten olikin jo aika suunnata bussille, josta matka jatkui Timanfayan kansallispuistossa. Upeiden tulivuorimaisemien keskellä, matkalla oli myös kuumaisemia.


Timanfayan kierroksen jälkeen menimme El Golfoon, eli vihreään laguuniin. Hieno paikka!
Sielä oli laavakiveä myynnissä, mutta opas sanoi, että kannattaa miettiä haluaako tukea tuollaista toimintaa.
El Golfon jälkeen suuntasimme tyrskykallioille, missä musta maa ja kuohuva meri kohtavaat. Sekin oli todella hieno paikka.
Tyrskykallioiden jälkeen retki olikin jo ohi, veimme Puerto Del Carmenissa lomaansa viettävät ja  oppaan retkipysäkille. Me ja toinen perhe jatkoimme kuljettajan kanssa matkaa Costa Teguiseen.


Hotellille päästyämme, suuntasimme rannalle ottamaan aurinkoa ja uimaan Atlantin aaltoihin. Jonkun ajan kuluttua menimme hotellille syömään leipää ja oppaan luo vuokraamaan auto päiväksi, siitä lisää myöhemmässä postauksessa.


Lähdimme vielä kävelemään ja kiertelemään Costa Teguisea.
Tulimme hotellille hetkeksi, kello tulikin äkkiä sen verran, että oli aika mennä syömään. Kävimme syömässä hotellin vieressä olevassa ravintolassa. Söin Lasagnea ja maistoin äidiltä merianturaa, oli kyllä hyvää. Syömisen jälkeen kävelimme vielä hetken.Kellon tultua puoleen yöhön palasimme hotellille, koska päivä oli ollut pitkä, mutta ihana.
Paljon uusia kokemuksia rikkaampana. Lanzarote on kyllä upea, mutta karu saari.

Oli kyllä todella ihana ja mielenkiintoinen retki, jos joku on menossa Lanzarotelle, niin suosittelen Timanfayan kansallispuistoa tai Aurinkomatkojen Tuliperäinen etelä retkeä.

4 kommenttia:

 1. Kivat kuvat :) Olis kyllä myös itse mukava kokeilla kameleilla ratsastamista...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti, suosittelen se oli kivaa. Meinasin kyl kuvii ottaes tippuu kyydist ku se vähä heilu. :D

   Poista
 2. Hienoja kuvia ja ää tekee kyllä mieli etelään nyt :D

  VastaaPoista

Kommentoithan asiallisesti. Asiattomat kommentit poistetaan.