tiistai 31. toukokuuta 2016

Islanti, päivä 1

Mooi!

Olimme 26-29.5.2016 Reykjavíkissä, Islannissa.
Lennon piti lähteä 15.35, mutta pääsimme lähtemään vasta 17.04. Islannissa olleen lennonjohdon mielenosoituksen takia. Meidän koneemme ei ollut siis päässyt laskeutumaan ajoissa Islantiin, joten tuli myöskin meille myöhässä. Helsingissäkin piti käynnistyslupaa jonkun aikaa odotella, koska lähtö viivästyi ruuhka-aikaan.

Mutta nyt itse postaukseen! Postauksen lopussa on vähän meidän hotellista, joten kannattaa lukea loppuun asti!


Lähtöselvityksen tehtyämme ja matkalaukuista eroon päästyämme, menimme vielä äidin ja isän kanssa kahvilaan istuskelemaan. Olimme siis matkalla Joonaksen kanssa kahdestaan. 
Syömisen jälkeen suuntasimme kohti turvatarkastusta ja lähtöporttia, joka oli vaihteeksi portti 18. 


Tietenkin piti koneen saapuminen kuvata, taustalla tummia pilviä, tiedä oliko sitten ukkosta ilmassa?
Tämä oli minun ensimmäinen lento, muulla kun Finnairilla. Eli myös ensimmäinen kerta Boeing 757-200 koneessa. Voin sanoa, että tykkäsin koneesta. Vaikka ei se kyllä OH-LZL ohita. :D

TF-ISYLähdön tunnelmaa, istuin 29F paikalla.Äidin ja isän piti kuvata meidän koneen nousu, mutta lähtökiitotie vaihtui ovelasti ja seurasimme muiden koneiden perässä uudelle kiitotielle, joten kuvat jäi ottamatta.

 • Tässä meidän koneen nousu Helsingistä ! Kohti Islantia! ♥

Koneessa olivat juomat ilmaisia, niin pitihän sitä nyt yksi 7up ottaa. 

Jos käytte Islannissa, niin suosittelen maistamaan tuota suklaata! Parempaa, kun Fazerin. :D 

Siinä alettiinkin sitten lähestyö Ruotsin ja Norjan vuoristoa ja ne maisemat! Jotain niin kaunista.♥ Muuten oli melkein koko matkan pilviä, mutta juuri tässä kohdassa näki alas. Ihanaa, rakastan katsella maisemia koneesta.

Norjanmeren yllä.


Koneessa oli myös jokaisen edessä omat "televisiot" josta pystyi katsomaan elokuvia, lapsille oli puuhaa myös. Itse katselin koko lennon maisemia ja kartasta missä kohdassa mennään. Karttoja oli 3 erilaista, jotka pyörivät lentotietojen lisäksi näytöllä.


Melkein perillä.

Sitten alkoikin jo laskeutuminen, josta otin myös videon. Laskeutuminen sujui hyvin, ei sattunut korviin tälläkään kertaa.
 • Laskeutumisen pääsee katsomaan, tästä.

Turvallisesti perillä.

Meillä oli bussikuljetus kentälle, poistuimme koneesta viimesien joukossa. Joten saimme otettua hyviä kuvia koneesta.

Hekla Aurora! ♥ Tätä toivoimme koneeksi, mutta emme saaneet. Ehkä joskus sitten.Matkalaukkujen noutamisen jälkeen menimme bussille, joka veikin suoraan hotellin eteen. Kiva asia matkalaukun kanssa vesisateessa. Ei kumminkaan ihan kaatamalla satanut.
Hotelli:

Hotellimme oli Atlantic Aparments & Rooms. Bookingin sivuille kyseistä hotellia pääset katsomaan tästä.
Yllätyin hotelli huoneen koosta, niin pieni. Luulin paljon isommaksi, mutta hyvinhän tuossa pystyi 2 yötä olemaan.


Huoneen +
 • Jääkaappi, wc ja suihku
 • Pehmeä sänky
 • Hyvä sijainti
 • Rauhallinen alue
 • Ilmainen wifi. 
Huoneen
 • Patteri oli kolmoselle käännettäessä kylmä ja neloselle käännettäessä tuli kuuma.
 • Ikkunat olivat yksinkertaiset, eikä niitä myöskään saanut kunnolla kiinni, eli oli vähän kylmä.
 • Huone voisi olla vähän isompi. Esim jos katsotte yllä olevaa kuvaa ja ruokapöytää on toisella tuolilla mahdoton istua ellei siirrä keskelle huonetta sitä tai syö sängyltä, niinkun me teimme.Ensimmäisenä iltana suihkussa käydessä yllätti veden hirveä pierun/mädän kananmunan haju! :D  Mutta netistä tutkailtuamme saimme selville että Islannissa kuuma vesi haisee rikiltä. Ensimmäisellä kerralla tuli vähän kaottua suihkussa, mutta toinen ilta oli jo huomattavasti helpompi ja kolmantena päivänä en enään edes haistanut. Eli hajuun tottuu äkkiä, jos jopa minä herkkänenäinen totuin ! :D 

Näkymää hotellin edestä. Kuvaa hotellist en valitettavasti ole ottanut. 

Islannin matkasta on vielä tulossa 3 postausta, kysymyksiä/matka vinkkejä Islantiin voi laittaa alle. Sillä joskus vielä uudestaan Islantiin nähtävää jäi vielä paljon. 

4 kommenttia:

 1. Hyvin kirjotit meijän kivasta matkasta! ❤️ Hotellissa ois kyl saanu tehä pientä remonttia :D Lento oli melkei yhtä kiva ku Finnairil, Icelandair ja B757 on 👌🏼

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti, joo varsinki sen ikkunan kans. Se lento oli kyl tosi kiva. :)

   Poista
 2. Kiva kirjoitus ja hyvät kuvat :) Paljoa ei ole islannista lukenut tai kuvia nähnyt, pitää valloittaa tuokin maailmankolkka joskus

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, seuraavas osas on jo enemmän Islannist kuvii. Täs ei paljo ehtiny, ku lento tosiaa 1½ h myöhäs ja sit laukus kesti jonku aikaa, sitte bussi kiemurteli ni siinäki meni aikaa. :)

   Poista

Kommentoithan asiallisesti. Asiattomat kommentit poistetaan.