maanantai 20. kesäkuuta 2016

Islanti, päivä 4

Moikka! 

Tässä postauksessa on kuvia ensimmäiseltä yölennoltani, jos tuota voi edes yölennoksi kutsua. Lento lähti 01.00 Islannin aikaa, eli 04.00 Suomen aikaa. Joten tavallaan ei yölento, mutta meille se ainakin tuntui yölennolta Islannin ajan takia.

Kentällä olimme hyvissä ajoin, joten siirsimme kaikki ylimääräiset tavarat matkalaukkuun, teimme lähtöselvityksen tiskillä ja sitten ilmeisesti erikoismatkatavaroiden pisteelle viemään ruumaan menevät laukut. Jos oikein muistan niin oikea matkalaukkujen kuljetushihna oli rikki.
Laukkujen jättämisen jälkeen kävimme vielä ulkona kuvaamassa vähän. Jonka jälkeen suuntasimme turvatarkastukseen, vaikka mikään kiirehän meillä ei todellakaan ollut. 


Turvatarkastuksesta päästyä kävimme pikaisesti kaupassa, jonka jälkeen etsimään meidän porttia C22. Se löytyikin nopeasti. Matka jatkui sitten katselemaan mitä koneita porteilla on ja saisiko kuvia. No yhdestä Islantilaisesta koneesta sentään saimme kuvan. Muitakin koneita oli portilla, mutta lähinnä Icelandairin koneita ja olivat sillai ettei saanut kunnolla kuvaa.


Koneiden kuvaamisen jälkeen suuntasimme vielä toiseen päähän terminaalia kauppoja kiertelemään ja katsomaan löytyisikö vielä viime hetken tuliaisia.
Kiertelyn jälkeen päätimme mennä portille lataamaan puhelimia ja katsomaan olisiko meidän kone jo tullut.


TF-FIS paluun koneemme.

TF-FIS
Grimsvötn

Ensimmäistä kertaa olin ihan ensimmäinen koneessa! :D
Otimme Joonaksen kanssa tyynyn samalla, jos saisi vähän nukuttua koneessa. Myöhemmin ennen lentoa vielä lentoemännät jakoivat kaikille peittoja! Tämä oli minun mielestäni ainakin todella hyvä, sillä Finnairilla se yleensä menee niin että nopeimmat saa.


Otin noususta videon, jonka pääsee katsomaan tästä.

Kone nousi todella hitaasti, ajattelin videota kuvatessa, että pääseekö tämä ollenkaan ilmaan. :D


Matkalentokorkeudessa ajattelin, että nyt voisi hieman nukkua, kellon ollessa Suomen aikaa n. 5 aamulla. Tulihan siinä pienet unet otettua, mutta maisemat ja lentokone oli kiinnostavammat, joten unet jäivät aika lyhyiksi. No ehtiihän sitä kotonakin nukkua. 

© Joonas kiitos hänelle oikeastaan tästä kuvasta, kun kävi ottamassa.

Matkan puolessa välissä.
Aika pian alkoikin laskeutuminen kohti Helsinki-Vantaan kenttää. Voin sanoa, että tämä oli ehkä elämäni kamalin laskeutuminen. Laskeutumisen alkuvaiheessa särki molempia korvia, oikean korvan särky meni onneksi suht nopeasti ohi, mutta vasemman korvan särky oli niin paha, että tuli jopa itkettyä kovasta kivusta.
Otimme paluumatkalla myös wifin puhelimiin, joka oli tässä tilanteessa hyvä! Sillä seurasin flightradar24 sovelluksesta lentokorkeuttamme ja kauanko vielä on matkaa. Jossain vaiheessa laskeutumista korvasta kuului poksahdus, Tiedä menikö tärykalvo? Samalla kipu hieman hellitti, mutta jatkui edelleen, kumminkin kipu oli siedettävää loppu laskeutumisen ajan.

Vielä yli viikon matkan jälkeen särki korvaa ja lääkärillä käytiin näyttämässä, tärykalvossa on pieni reikä. En tiedä oliko koneessa sitten huono paineistus vai mikä.
Aion jatkossakin vielä lentää Boeing koneella ja käydä Islannissa.

Tässä vielä laskeutumisesta video. Postauksen loppuun laitan linkin vielä matkakoosteesta videolla.

OH-LZI matkalla kiitotielle.

OH-LZH


Tässä vielä kooste matkastamme !

4 kommenttia:

 1. Postaus on taas laadukasta jälkee, mut samaa ei tosiaan voi sanoo paluulennosta :( Jossain oli jotain vikaa FISussa 🤔 Mut kiva reissu meil oli kaikesta huolimatta ainakin mun mielestä 😊 Kyl mäkin haluun viel uudestaan Islantiin ja Icelandairin kyytiin :) Nii ja vaik se käytäväpaikan mies joutu pomppii, niin ole hyvä kuvasta 😂😂😂

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti, ja tosiaakin varmaa se paineistus vaa oli huono. :/ Hahahah, voi sitä mies raukkaa, kiros varmaa mielessää meit. :D
   Joskus kyl mennää viel uuestaa Islantiin. ♥

   Poista
 2. Olisi mahtavaa päästä joskus matkustamaan Islantiin! Vaikuttaa mielenkiintoiselta paikalta. :)

  http://therewillbesunshine-emilia.blogspot.com/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Suosittelen käymään. On kyllä näkemisen arvoinen paikka. Itsekkin vielä haluaisin joskus käydä.
   Käyn katsomassa blogisi. :)

   Poista

Kommentoithan asiallisesti. Asiattomat kommentit poistetaan.