maanantai 16. elokuuta 2021

Kesänkijärven kierros ja Pakasaivo

torstai 15.7.2021

Torstaina menimme Kesänkijärven kierrokselle, joka on 6 km mittainen. Tämä reitti oli tosi kiva kiertää ja sai myös kivoja kuvia, kaikesta tietenkään ei malttanut ottaa kuvia, sillä halusi nauttia myös maisemista ja rentoutua.Kesänginkeitaalla emme tällä kertaa menneet sisään. Oli ihan älyttömästi hyttysiä ja mäkäräisiä, tietenkin kun suon ja järven lähellä oltiin, joten ei houkuttanut ulkona syöminen. (koiran takia)

Kesänginkeidas

Jatkoimme kuvailun jälkeen matkaa, Kesänginkierros kulkee osittain Pallas-Yllästunturin kansallispuistossa. Kesänginkeitaalta lähtiessä oli suht pitkän matkaa ritilöiden päällä kävelyä, joten koiraa piti kantaa. Reitin varrelta avautui monesta kohtaa upeat näkymät, joita piti pysähtyä kuvaamaan. Tuntureista tuli lomalla otettua useampi kuva, joten en ihan kaikkien nimiä enään edes muista. 
perjantai 16.7.2021

Perjantaina menimme Pakasaivoon, johon ei vuokramökiltämme ollut pitkä matka. Pakasaivo on syvä ja kirkasvetinen järvi. Pakasaivo on syntynyt kallioperän ruhjeeseen, jota mannerjään sulamisvedet huuhtoivat. Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentoithan asiallisesti. Asiattomat kommentit poistetaan.