sunnuntai 1. elokuuta 2021

Velhon Kota ja Yllästunturi

Moikka!

Nyt tuleekin blogiin vähän enemmän postauksia, kun on vihdoin aihetta mistä kirjottaa. Eli oltiin perheen kanssa 12.-19.7.2021 Ylläksellä, tarkemmin sanottuna Äkäslompolossa. Maanantai (12.7) menikin melkein koko päivä matkustamiseen, koiran kanssa kun matkustaa niin on hyvä pysähdellä aika paljon.

tiistai 13.7.2021

Tiistaina aamusta lähdimme kävellen Velhon Kodalle, jossa jo keväällä koiramme Tofun kanssa kävimme. Oli kiva päästä taas käymään, kun se kevät meni miten meni jalan takia. Otettiin tuttuun tapaan munkit Velhon Kodalla, jonka jälkeen lähdettiin toista reittiä pitkin kävelemään takaisin autolle.


Illalla lähdettiin kävelemään Yllästunturin huipulle. Olin odottanut tätä, sillä oli tarkoituksena patikoida joka päivä eri paikoissa ja nähdä Lapin kaunista luontoa ja maisemia.
Ylläksen huipulle mennessä tuli pysähdyttyä aika usein jalan takia ja myöskin juomataukoja piti pitää. Tofulla oli tietenkin oma vesipullo mukana, kuten aina. 


Vähän ennen Ylläksen huippua oli pakko jäädä kuvaamaan kauniita maisemia ja tulihan samalla otettua myös Tofusta kuvia. 
Oli ihana huomata miten paljon Tofu nautti Lapissa olosta. 
Maailmancup rinne, aika hurjalta näytti. 

Yllästunturin huipulle kiipeämisen ideana oli nähdä keskiyön aurinko sieltä, ei se kovin hyvin näyttäytynyt. Oli samalla myös tämän vuoden viimeinen keskiyön aurinko. Näkyi sentään auringonsäteitä pilvien välistä ja sai kivoja kuvia.Keskiyön aurinkoa.


Ylläksen lomalta on tulossa vielä useampi postaus, joten pysy kuulolla jos Lappi aiheiset postaukset kiinnostavat. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentoithan asiallisesti. Asiattomat kommentit poistetaan.