tiistai 7. kesäkuuta 2016

Islanti, päivä 2

Mooi! 

Joonas oli varannut meille Golden Circle retken, lähtiessä satoi hieman vettä. Mutta onneksi jokaisella retken pysähdyksellä oli kumminkin ihan hyvä ilma, ettei satanut. 
Olimme ensin bussissa, jossa oli Ruotsiksi, Tanskaksi ja Norjaksi opastus, mutta sitten oli muutama jotka eivät osaneet englantia, joten vaihdoimme Joonaksen kanssa bussiin jossa opastus oli englanniksi. 



Näimme myös Hekla tulivuoren, joka on purkautunut viimeksi helmikuussa 2000. Oppaamme vitsaili, että jos haluaa Heklaa mennä katsomaan niin pitää antaa puhelinnumero, johon sitten laitetaa viesti jos alkaa purkautumaan. Silloin on vain tunti aikaa juosta pakoon. :D
Hekla on edelleen aktiivinen tulivuori.

Hekla

Hekla

Ensimmäinen pysähdys oli kasvihuoneella, jossa kasvatettiin tomaatteja. Olivat todella hyvän makuisia.



Kasvihuoneella oli paljon mehiläisiä laatikoissa, osa lenteli vapaana.


Tomaatin taimia.

Retkibussit, meidän tämä oikeanpuoleinen.

Kerta Islannissa oltiin, niin pitihän sitä ottaa Islanninhevosistakin kuva.



Toinen pysähdyspaikkamme paikka, jossa oli geysirejä, mm. aktiivinen Strokkur sekä Geysir, joka on antanut purkautuville kuumille lähteille yhteisen nimen.




Strokkur


Strokkul




Geysir, jonka mukaan paikka on saanut nimensä.





Kolmas pysähdyksemme oli Gullfoss, joka on kaksitasoinen vesiputous. Tätä olin retkeltämme ehkä eniten odottanut Geysirin lisäksi. Mahtava ja niin kaunis näky, täältä ei olisikaan ihan heti halunnut pois, teki mieli vaan ottaa miljoonasti kuvia.




Viimeinen pysähdyksemme oli Þingvellir kansallispuisto, täälä oli mahdollisuus jäädä alhana pois bussista ja kävellä suht reippaasti ylös. Me jäimme kumminkin bussiin, sillä ei olisi ollut aikaa ottaa kuvia matkan varrelta.









Näin oli retki ohi ja me jäimme Reykjavíkin keskustassa pois kyydistä. Oli mukava kierrellä keskustaa, ottaa kuvia ja ostella jo vähän tuliaisia.


hallgrímskirkja.

Kirkontorniin pääsi, josta avautuikin upeat maisemat Reykjavíkiin.





Reykjavík kotimaan lentokenttä.


Tälläinen mukava retkipäivä. Voin suositella Golden Circle retkeä, ellei omaa autoa vuokraa Islannissa, on kokemisen arvoinen retki.

4 kommenttia:

  1. Hyvä postaus taas ja toi oli kyl tosi kiva retki! 😊❤️

    VastaaPoista
  2. Tässähän tuli melkein matkakuume :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Haha, ootko ollut ikinä Islannissa? :) Mul on aina matkakuume. (:

      Poista

Kommentoithan asiallisesti. Asiattomat kommentit poistetaan.